Költségvetés-kiegészítésre lenne szükség, hogy a tanügyiminisztérium átvegye a bölcsődéket

Ahhoz, hogy a tanügyi minisztérium szeptemberben átvegye a közigazgatása alá a bölcsődéket, amint azt a törvény előírja, a tárca büdzséjének kiegészítésére van szükség, jelentette ki a szakminiszter, aki szerint az év utolsó négy hónapjára körülbelül 150 millió lej szükséges ezek működtetésére.

Az oktatási törvény előírja, hogy idén szeptembertől be kell vonni az oktatási rendszerbe a bölcsődéket, azaz át kell venni azokat közigazgatásilag a helyi önkormányzatoktól. Jelenleg a bölcsődékben 22 ezer gyermek van, de ősztől még nő a bölcsődei helyek száma.

Ahhoz, hogy a bölcsődéket átvegye, a tanügyi minisztériumnak rendelkeznie kell a működtetésükhöz szükséges összegekkel, tehát költségvetés-kiegészítésre lesz szüksége – magyarázta Sorin Cîmpeanu miniszter a B1 TV csütörtök esti műsorában, hozzátéve, elválik majd, hogy tényleg megtörténik az átvétel, vagy pedig kénytelenek lesznek elhalasztani az intézkedést.

Cîmpeanu ugyanakkor fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az országos helyreállítási terven (PNRR) keresztül 110 új bölcsődét fognak építeni, és értékelte a fejlesztési minisztérium ilyen irányú erőfeszítéseit.

(Nyitóképen: Sorin Cîmpeanu | Fotó: Agerpres)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?