banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Koalíciós tárgyalások: öt erdélyi megyében lesz prefektusa és 11 megyében alprefektusa az RMDSZ-nek

FRISSÍTVE - Öt erdélyi megyében lesz prefektusa az RMDSZ-nek, és a korábban kialkudott tíz helyett tizenegy megyében lesz alprefektusa – tájékoztatta a Maszolt kedden az RMDSZ szóvivője.

Hegedüs Csilla elmondta, a prefektusi posztok elosztásáról a hajnalba nyúló koalíciós tárgyalásokon születetett döntés. E szerint az RMDSZ-nek Arad, Szatmár, Szilágy, Kolozs és Kovászna megyében lesz kormánymegbízottja. Ezek mellett Szeben megye kivételével az összes többi erdélyi megyében, illetve Bukarestben és Krassó-Szörény megyében lesz alprefektusa.

A Cluj24.ro portál már azt is tudni véli, hogy Kolozs megye prefektusa az RMDSZ javaslatára Tasnádi Szilárd ügyvéd lesz. A Maszol pedig arról értéesült,  hogy Arad megyében Tóth Csaba jogász, a megyei RMDSZ egykori ügyvezető elnöke, a Fornetti Románia volt vezérigazgatója lesz a prefektus. Ezeket az információkat Hegedüs Csilla nem kívánta kommentálni. Leszögezte, hogy a prefektusok és alprefektusok nevesítése csak a posztok elosztásáról szóló sürgősségi rendelet Hivatalos Közlönyben való megjelenése után történik meg.

A koalíciós megállapodás alapján az RMDSZ-nek 12 államtitkára és öt prefektusa lesz. Eddig a Szövetségi Állandó Tanács 11 államtitkárt és egy államtitkárt nevesített. Az energetikai államtitkár nevesítése van még hátra. Az RMDSZ által javasolt személyek egyikének kinevezése sem történt még meg.

(Címlapfotón: Dan Barna, Kelemen Hunor és Florin Cîțu kormányfő | Forrás: gov.ro)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?