Kivétel: idén 4 Pro Urbe díjat adnak át Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgyön idén nem egy, hanem négy érdemes személynek adnak Pro Urbe díjat. A helyi önkormányzat döntése szerint idén azért tesznek kivételt mert több olyan személy, aki megérdemli a díszpolgári kitüntetést, most érte el a jelöléshez szükséges 70 éves kort.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat arról is döntött, hogy április 15-ig meghosszabbítja a jelölési időszakot, ameddig a városlakók Pro Urbe díjra jelölhetnek olyan személyeket, akik önzetlenül, „pénz és taps nélkül” tesznek a városért és a közösségért.

Javaslatot bárki benyújthat egy indoklás és ajánlás kíséretében, amelyet még legalább három másik személy is támogat aláírásával. A beérkezett jelölések alapján a helyi tanácsok döntenek, hogy ki lesz az a személy, akit a város díszpolgárává avatnak és odaítélik számára az idei Pro Urbe-díjat. Sepsiszentgyörgyön a jelöléseket április 15-ig lehet leadni a városházán, vagy elküldeni a reka.albert@sepsi.ro címre.Fotó: Sepsiszentgyörgy önkormányzata Sepsiszentgyörgy önkormányzata 1997 óta díjazza azokat a 70. életévüket betöltött, a településen született vagy lakóhellyel rendelkező személyiségeket, akik munkásságukkal hozzájárultak Sepsiszentgyörgy hírnevének öregbítéséhez.

A háromszéki megyeszékhelyen 2014-ig évente három magyar és egy román személy kapta meg a díjat, majd megváltoztatták a szabályzatot és már évente csak egy érdemes sepsiszentgyörgyi polgár kapja a Pro Urbe-díjat. Idén eltérnek az eddigi szabálytól és a város etnikai arányát betartva három magyar és egy román személyiségnek ítélik oda a díszpolgári címet.

Sepsiszentgyörgyön eddig 96 Pro Urbe díjat osztottak ki, idén százra emelkedik a díszpolgárok száma. A díjat a Szent György Napokon adják majd át.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?