banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Kitiltották munkahelyéről a hírhedt háromszéki fogyasztóvédőt

Kovászna megye prefektusa megerősítette, hogy korrupció gyanúja miatt vizsgálja a vádhatóság Mircea Diacon háromszéki fogyasztóvédelmi főfelügyelőt. Ráduly Istvánt arról tájékoztatta az illetékes hatóság, hogy Mircea Diacont felfüggesztették tisztségéből és korrupció gyanújával vizsgálják.

A prefektus újságírói kérdésre elmondta: elsőként a sajtóból értesült az esetről, majd hivatalos tájékoztatást is kapott, miszerint a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) korrupció gyanúja miatt vizsgálja Mircea Diacont, akit felfüggesztettek tisztségéből, ami azt jelenti, hogy nem mehet be munkahelyére, ám állásából nem bocsátották el.Mircea Diacon | A szerző felvétele

Ráduly István nem kívánta kommentálni a Kovászna megyei Fogyasztóvédelmi Hivatalnál történt esetet. Elmondása szerint prefektusként joga van tájékoztatni az illetékes minisztériumot, ha helyi szinten rendellenességet tapasztal valamely közintézménynél, ám ezekben az ügyekben nem hozhat döntést. A kormánybiztos úgy tudja a tisztségéből felfüggesztett Mircea Diacon helyébe az Országos Fogyasztóvédelmi Hivatal nem nevezett ki helyettesítőt.

Mint arról beszámoltunk a magyarellenes intézkedései és részegen okozott balesete miatt hírhedtté vált Mircea Diacon korábban rendőrként dolgozott, de hivatali visszaélés miatt távoznia kellett. Ezután a polgárőrség alkalmazta, de részegen kiviselte magát, munkaszerződését fegyelmi alapon felbontották.

Egy ideig a prefekturán tevékenykedett majd 2013-ban kinevezték a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal élére. Fogyasztóvédőként azzal vált hírhedté, hogy bírságolt „székely” termékekért, de megbüntette azokat a taxisokat is, akik SIC matricát ragasztottak autójukra, illetve rendőrök kíséretében rohant le egy árkosi jótékonysági tábort, és riadalmat okozott a gyerekek körében.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?