Kezdődik a próbaérettségi

Hétfőn a román nyelv és irodalom írásbeli vizsgával kezdődik a próbaérettségi. Kedden a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, szerdán a szaknak megfelelő választható tantárgyból írásbeliznek.Várhatóan több mint 146 000 diák vesz részt a próbavizsgákon.

Az eredményeket március 15-én hirdetik ki. A tesztek minden vizsganapon 9.00 órakor kezdődnek, amikor a tételeket kiosztják. A diákok 8.30 óráig léphetnek be a termekbe.
Az írásbeli dolgozat megírására három óra áll rendelkezésre – attól az időponttól számítva, amikor kiosztják a tételeket. Az első vizsgán a diákok egyéni kódokat kapnak, aláírt átvételi elismervény alapján, az eredményeket a kóddal hozzák nyilvánosságra.Illusztráció: AdobeStock
Az idei országos próbavizsgák tételeit és a javítórácsot minden nap 15.00 órakor teszik közzé.
A szimuláció célja, hogy a tanulók megismerkedjenek egy valódi vizsga körülményeivel, és az eredmények alapján optimalizálják a felkészülésüket.

A próbaérettségi során kapott eredményeket az egyes iskolák szintjén elemzik a diákokkal folytatott egyéni megbeszéléseken, az osztályszintű kiértékeléseken, a szülőkkel való találkozókon és a tanári kar szintjén, hogy még a nyári vizsgák előtt intézkedéseket hozzanak az iskolai teljesítmény javítására.
A próbavizsgán elért eredmények nem fellebbezhetők meg, és nem kerülnek be a katalógusba. Kivételes esetekben azonban, a diákok vagy a szülők írásbeli kérelme alapján beírhatóak. Mint megírtuk, idén a dolgozatokat már digitálisan javítják.

„Miután befejeződik ezeknek a teszteknek az értékelése, a területi kollégáktól kapott visszajelzések alapján optimalizáljuk az értékelési platformot az országos vizsgák előtt” – mondta Ligia Deca tanügyminiszter.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT 

Kapcsolódók

Kimaradt?