Kezdődik a magyar–román nyelvtanulási program Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi városháza újraindította magyar és román nyelvtanulási programját, ezúttal már felnőttek is jelentkezhetnek. Az érdeklődők november 18-ától, péntektől november 25-éig iratkozhatnak be a nyelvtanfolyamra a polgármesteri hivatal Ifjúsági Irodájában, a Művész Mozival szemben lévő épületben.

A két közösség tagjai önkormányzati támogatással tanulhatják meg egymás nyelvét. A tavaly első ízben megszervezett nyelvtanulási program első fordulójában négy román nemzetiségű személy tanult magyarul és 10 magyar fiatal tanult románul. A novembertől jövő év májusáig tartó második képzés sorozatnak várhatóan több résztvevője lesz, mivel a szabályzatmódosítás lehetővé tette a 35 év fölöttiek részvételét is.

Fotó: sepsiszentgyörgyi önkormányzat

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat által anyagilag támogatott román és magyar nyelvtanulási programot a Babeș-Bolyai Tudományegyetemmel közösen bonyolítják le. A résztvevőknek 1000 lejes jelentkezési díjat szükséges kifizetniük, a tanfolyam sikeres elvégzése után pedig 700 lejt visszaigényelhetnek az önkormányzattól.

A tanfolyam heti négy órányi tevékenységből áll, aminek jelentős része online formában zajlik. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat által finanszírozott program célja, hogy a településen élő román és magyar közösség tagjai megtanulják egymás nyelvét, ami segíti a közösségek közti kommunikációt és a munkaerő-piaci beilleszkedést is.

A részletekről erre a linkre kattintva olvashatnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?