Kétmillió euróért árulnak egy „sarkok nélküli” házat Kolozsváron

Hiába a mesébe illő külső és a pazar belső, két év után sem sikerült eladni a Tisztviselőtelep (Andrei Mureșanu) negyedben található villát. A meghirdetése óta eltelt évek alatt az ára nem változott, jelenleg is kétmillió eurót kérnek érte, de egyelőre nem akadtak vevőre, holott a ház egy nemzetközi ingatlanközvetítő oldalán is szerepel.

Kovácsoltvas kerítés, különleges technikával, kézzel készített ólomüveg ablakok, stilizált fa és a négy évszak szerint megtervezett szobák. Ilyen és ehhez hasonló különleges beltérben érezhetné otthon magát a ház új tulajdonosa. Megtervezésekor az ingatlant egyfajta menedéknek szánták, ahová a nagyváros zaja elől lehet elhúzódni.

Fotók forrása: Sotheby’s International Realty

A 334 négyzetméteres háznak 5 szobája, 4 fürdőszobája és 3 bejárata van, különlegessége pedig leginkább a formájában rejlik, ugyanis kialakításának köszönhetően nincsenek benne sarkok.

A 2017-ben épült villában kézzel készített több elem is található, ilyen a korlátként szolgáló stilizált fa, amit hetvenezer darab kézzel vágott, ragasztott és illesztett mozaik díszít, de a tetőtérbe felvezető lépcsőfokokat is kézzel formázták meg, ezért mindegyik különböző alakzatú. A szecesszió stílusjegyeit magán hordozó padlás három részre van felosztva, amiket egy-egy oszlop választ el egymástól, az oszlopok talapzatát 24 karátos arannyal bevont mozaikcsempe fogja körbe.

A háznak nem ez az egyetlen helyisége, ahol aranyozott díszítőelemeket használtak. Az úgynevezett velencei stukkóval lefestett főhálószobában a világítótesteket, az ágy lábait és díszítéseit is 24 karátos arannyal vonták be. A ház egyik teraszán a város látképe mellett egy jakuzziban is elmélyülhet a tulajdonos.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg