banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Kedden készül leváltani az ombudsmant a koalíció

Egyebek mellett a Nép Ügyvédjének is nevezett ombudsma tevékenységi jelentéseinek elfogadása vagy elutasítás is szerepel a parlament két házának 15 órakor kezdődő együttes ülésén.

Renate Weber ombudsman | Fotó: AgerpresA hárompárti kormánykoalícióban régóta téma Renate Weber volt demokrata-liberális (ALDE) politikus leváltása a funkcióból, a korábbi európai parlamenti képviselőt ugyanis 2019-ben az akkor hivatalban lévő szociáldemokrata Dănilă-kabinet idején nevezték ki.

A nemzeti liberálisokból (PNL), az USR–PLUS-ból és az RMDSZ-ből álló kormánykoalícióban még nem született egyezség az új ombudsman személyéről, de Ludovic Orban PNL-elnök, aki egyben a képviselőház elnöke is, azt szeretné, ha pártja tehetne javaslatot a tisztségre.

A Nép Ügyvédjét, mandátuma vége előtt a parlament együttes ülésen válthatja le. Ludovic Orban szerint a Legfelső Védelmi Tanács tevékenységi jelentése is napirneden lesz kedden, és ha addig elkészül, az Országos Diszkriminációellenes Tanács tevékenységéről szóló jelentést is megvitatják.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?