Kezdeményezte a parlament Renate Weber ombudsman leváltását

A parlament elindította az eljárást a Nép Ügyvédjének a leváltására – jelentette ki kedden Ludovic Orban képviselőházi elnök.

„Elindítottuk az eljárást a Nép Ügyvédjének a leváltása érdekében. Az eljárást a liberális frakciók kezdeményezték a múlt törvényhozási ciklusban. A benyújtott tervezetet azonban akkor nem küldték tovább elemzésre a jogi bizottságokhoz” – fejtette ki Orban a két ház állandó bizottságának ülése után.

A kormány fő erejét jelentő Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint a PNL beadványán kívül van egy másik kezdeményezés is az ombudsman tisztségből való elmozdítására, amelyet Florin Roman liberális képviselő nyújtott be, és amelyet a PNL és az URS–PLUS képviselőházi és szenátusi frakciói szintén támogatnak.Renate Weber ombudsman

A jogi bizottságoknak két héten belül el kell készíteniük a véleményezést, és el kell küldeniük azt a plénumnak, szögezte még le az alsóház elnöke.

A Nép Ügyvédje hivatalát jelenleg Renate Weber volt európai parlamenti képviselő vezeti, akit a múlt ciklusban neveztek ki, amikor még a Szociáldemokrata Párt (PSD) alkotott többséget a parlamentben, és volt koalíciós partnere, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) jelöltjét juttatta a tisztségbe.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?