Karriernapok Sepsiszentgyörgyön: szakemberek mutatják be hivatásukat diákoknak

A végzős diákok pályaválasztásának megkönnyítésére szervezik meg az ötödik Székelyföldi Karriernapokat Sepsiszentgyörgyön. Jövő héten, hétfőtől szerdáig – november 27. és 29. között – délutánonként a Művész Moziban ismert és elismert szakemberek mutatják be a hivatásukat, a találkozókon a diákok kérdezhetnek, ezzel segítik a fiatalokat a pályaválasztásban, számolt be Zsigmond József szervező.

Fotó: Centrum Studiorum Egyesület

A Centrum Studiorum Egyesület elnöke szerint jövő hétfőtől szerdáig naponta 13 és 15 óra között 6 szekcióba szervezve, csoportonként 5-6 előadó mutatja be szakmáját. A karrierválasztón egyaránt jelen lesznek a humán és reál tudományok képviselői, így gazdaság és vállalkozás; egészségügy; lélekgondozás; művészetek és kommunikáció; ipar és IT, illetve az igazságügyi területek összesen 34 szakmájával ismerkedhetnek meg a diákok.

„Nem azt ismertetjük, hogy miként lehet bejutni a különböző egyetemekre, hanem arról tájékozódhatnak a fiatalok, hogy konkrétan mivel foglalkozik egy-egy szakma képviselője”, mondta Zsigmond József. Hozzátette: idén újdonságként egy keretező beszélgetéssel indítanak, amikor Antal Árpád polgármester bemutatja, hogy milyen szakmákra lesz szükség a városban, de a térség gazdaságáról tart előadást Székely István Gergő, a Székelyföldi Közpolitikai Intézet vezetője és Szakács Paál István, a székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátorház vezetője.

Zsigmond József szerint az elmúlt években 200-300 diák vett részt a karriernapokon, idén is legalább ennyi résztvevőre számítanak. Már 130 tanuló regisztrált, de még csütörtökig fogadják a jelentkezőket. A diákok a sepsiszentgyörgyi iskolákban kifüggesztett plakátokon megtalálható QR-kóddal beolvasásával, az osztályfőnökökön keresztül vagy IDE kattintva online regisztrálhatnak az eseményre, ahol a Székelyföldi Karriernapok programját, a szakmák és előadók listáját is olvashatják. A diákok célzottan, az őket érdeklő csoportokba jelentkeznek, mondta Zsigmond József.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?