banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Rendhagyó módon, pedagógustáborokkal jubilál a Bolyai Nyári Akadémia

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége meghirdette nyári továbbképzéseit a Bolyai Nyári Akadémia keretében, magyarországi továbbképzésekre is jelentkezhetnek a pedagógusok.

 Az idén jubiláló Akadémiát 2022. július 4–22. között szervezik, amelynek átfogó témaköre a Nevelés. Közösség. Élet Az iskolai nevelés és közösségépítés gyermekközpontú lehetőségei – adta hírül közleményében a szakmai szervezet.

A 30. Bolyai Nyári Akadémiát rendhagyó módon pedagógustáborok formájában hirdették meg hét helyszínen: Kommandón, Küküllőmezőn, Ivóban, Szatmárnémetiben, Kalotaszentkirályon és Válaszúton. Helyszínenként a változatos szakmai és kísérőprogramok 50–100 fő részvételével zajlanak, hangsúlyt fektetve a közösségépítésre, a választható tevékenységek minél szélesebb kínálatára, a hazai jó gyakorlatok bemutatására, megosztására – derült ki az RMPSZ közleményéből. 

A jelentkezőket arra kérik, hogy hozzanak saját projektet, jó gyakorlatot, ötletet, amelyet szívesen megosztanának az együttgondolkodás jegyében a tábor közösségével. A táborok célcsoportja minden esetben a teljes pedagógusközösség, tehát a specializációtól függetlenül bármely pedagógus bármely táborba jelentkezhet.

Az Akadémia táboraira az RMPSZ-tagsággal rendelkező magyar pedagógusok pályázhatnak, online a www.rmpsz.ro oldalon. A rendelkezésre álló helyeket a regisztráció sorrendjében töltik be a jelentkezők. A táborokban korlátozott számú helyet biztosítanak a Kárpát-medencei pedagógusszövetségek tagjainak is. Iratkozási időszak: 2021. május 24. – június 24.

A 30. BNYA táborai:
július 4–8.
Tanulás közösségben közösség a tanulásban – Kommandói Szabadidőközpont;
Kirándulásjáték–közösség – Szováta, Teleki Oktatási Központ;
július 11–15.
Jó gyakorlatok az élhetőbb iskoláért – Natur Air Park, Küküllőmező (Székelyvarság);
július 11–15.
Jóllét az iskolai közösségben – Irgó Panzió, Ivó;
július 18–22.
Közösségalkotás – alkotó közösség – Szejke tanya, Borókagyökér Egyesület, Szatmárnémeti;
Élet a közösségben – Kalotaszentkirály, Ady Endre Általános Iskola;
Népművészet az iskola és közösség életében – Válaszút, Kallós Zoltán Alapítvány;

Az ivói és szovátai tábor helyei beteltek, szabad helyek Kommandón, Kalotaszentkirályon, Szatmárnémetiben, Küküllőmezőn, Válaszúton vannak – hívták fel a figyelmet a szervezők.

Magyarországi továbbképzések

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége közreműködésével 2022 év augusztusára magyarországi elismert/akkreditált továbbképzéseken való részvételre biztosít lehetőséget külhoni magyar pedagógusok számára.

A tervezett 6 magyarországi továbbképzésre azok a Romániában (Erdély, Bánát, Partium), Szlovákiában (Felvidék), Ukrajnában (Kárpátalja), Szerbiában (Vajdaság, Észak-Bácska), Horvátországban (Drávaköz), Szlovéniában (Muravidék) állandó lakóhellyel rendelkező, magukat magyar nemzetiségűnek valló pedagógusok jelentkezhetnek, akik a 2021–2022-es tanévben magyar nyelven folytattak oktató-nevelő munkát a közoktatásban. A Kárpát-medence bármely régiójából pályázó pedagógus kizárólag online módon a www.rmpsz.ro oldalon 2022. július 10-ig tud jeletkezni a továbbképzésekre.

A Magyarországi továbbképzések prograja:
augusztus 7–13.
Többféleképpen vagyunk jók! – Pedagógusok módszertani és személyiségfejlesztése
Célcsoport: tanárok, tanítók, óvópedagógusok, iskolapszichológusok
Győri Református Egyházközség Bethlen Kata Kollégiuma, Győr
augusztus 8–13.
Kalandok és álmok XX. – játékok és élménypedagógiai gyakorlatok egy új pedagógusszerep kialakításáért a komfortzónán innen és túl;
Célcsoport: óvópedagógusok, tanítók, tanárok, osztályfőnökök, iskolavezetők, iskolapszichológusok, pályakezdő pedagógusok;
Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola, Mórahalom
augusztus 15–20.
Érzelmi intelligencia és reziliencia tréning – Hogyan fejleszthetjük pszichés immunrendszerünket és érezhetjük magunkat jobban;
Célcsoport: pedagógusok Innovatív
Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottságának székháza, Pécs
augusztus 21–26.
Tanulói tevékenységre épülő tanulásszervezés gyakorlati módszerei;
Célcsoport: tanítók, bármely szakos tanárok.
Hotel Szindbád, Balatonszemes
augusztus 22–26.
Társasjáték-pedagógia
Célcsoport: bármely szakos tanár, tanító végzettségű pedagógus
CEU Konferencia Központ, Budapest
augusztus 21–26.
Fenntarthatóság és környezeti nevelés;
Célcsoport: óvodapedagógusok, tanítók;
Soproni Egyetem, Benedek Elek Pedagógiai Kar, Sopron;

(Borítókép: RMPSZ)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?