Megkezdődött a Bolyai Nyári Akadémia pedagógus-továbbképző

Megkezdte tevékenységét hétfőn a Bolyai Nyári Akadémia. A Romániai Magyar Dedagógusok Szövetsége (RMPSZ) által szervezett pedagógus-továbbképző több helyszínen zajlik: Szovátán, a Teleki Oktatási Központban, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Kolozsváron.

Szovátán „A tanulás tanulása az alsó tagozaton“-, illetve „Játék és tanulás az óvodai nevelésben”- címmel tartanak előadásokat az óvodapedagógusok és tanítók számára. Óvodapedagógusok és tanítók képzése zajlik Csíkszeredában is, amelynek az RMPSZ székház Bolyai terme ad otthont. A csíki szekcióban a hét folyamán 53 résztvevő pedagógus és 7 előadó tevékenykedik.

A Bolyai Nyári Akadémia 2013-as kiadásán összesen 68 szakmai előadó és foglalkozásvezető irányítása alatt 344 pedagógus vesz részt. A rendezvények sorát a vallástanárok képzése zárja: július 21-27 között Székelyudvarhelyen a katolikus vallástanárok továbbképzése zajlik, míg Kolozsváron 27-31-e között a református vallástanárok vesznek részt az “agytágítón”.

Az ünnepélyes megnyitó kedden, július 16-án lesz Nagy Lóránt zenetanár, illetve Kiss Bora színművész közreműködésével. A hivatalos megnyitó mellékrendezvényeként Móser Zoltán Príma és Balogh Rudolf díjas fotográfus képeiből összeállított albumát Kroó Norbert neves fizikus, illetve Burus Endre, a könyvet megjelentető Pro Print kiadó vezetője mutatják be az érdeklődőknek.

A Bolyai Nyári Akadémia idei fővédnökei Hoffmann Rózsa, Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, illetve Király András, Románia Nemzeti Oktatási Államtitkára. A rendezvény fő támogatója Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Kimaradt?