Negyven év munkája egy fotóalbumban

Az Apáczai Csere János Pedagógusok Házában Móser Zoltán fotóművész Valahol Európában fotóalbumát mutatják be 2013. július 16-án, kedden 18.00 órától.

A Príma- és Balogh Rudolf-díjas magyar fotóművész, etnofotográfus és író visszatérő vendége az Apáczai Csere János Pedagógusok Házának. Áprilisban mutatták be Mandics György és M. Veress Zsuzsanna Bolyai János jegyzeteiből készült VÁLTOZATOK – A szükségszerűségről és a véletlenről című kiállítását.

A Valahol Európában fotóalbum Móser Zoltán 40 évnyi munkáját öleli át. A képek híres és ismert európai helyeket mutatnak, néhányban alig ismert magyar falvak, tájak kincseivel. Hírt adnak a látható távolságról és a bennünk élő közelségről egyaránt. Móser Zoltán szerint: „arról a távolságról, mely összeköt engem, téged, bennünket.”

„A kötet címe, Valahol Európában valójában azt jelenti: otthon Európában. Otthon lenni azt jelenti: valahol lenni. Nem elszigetelten, hanem a sokféleség és egység tudtában megélni azt a helyet, ahová tartozunk.” – olvashatjuk Mezei Balázs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanárának könyvajánlójában.

Az albumot Kroó Norbert professzor, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja és Burus Endre, a Pro-Print Könyvkiadó vezetője mutatja be. A rendezvény házigazdája Burus-Siklódi Botond, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke.

A könyvbemutató a Bolyai Nyári Akadémia keretében zajlik, amelynek ünnepi megnyitóját július 15-én, hétfőn 10.00 órától tartják a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házának Aula Magna termében.

Kapcsolódók

Kimaradt?