Jövő héten lezárul a székelyudvarhelyi gimnázium bentlakásépületének külső megerősítése

Az incidens okait kivizsgáló vegyes bizottság ülésén az Országos Építészeti Felügyelet bejelentette, hogy befejeződött az omlás nyomán keletkezett törmelék eltakarítása és a belső stabilizálási munkálatok, a külső megerősítés pedig jövő héten zárul le. A bentlakás felújításához új műszaki állapotfelmérésen és terven alapuló építkezési engedélyre lesz szükség, idézi a prefektusi hivatalt az Agerpres hírügynökség.

A Hargita megyei tanfelügyelőség közölte, hogy a tanügyminisztérium ellenőrző testülete elkészítette jelentését, és elrendelte, hogy az oktatási intézményben zajló minden tevékenységről félévente jelentést kell készíteni. Március második felében tanfelügyelőségi ellenőrzést tartanak a gimnáziumban.Fotó: Szász Csaba A Hargita megyei prefektusi hivatal különben hétfőn közölte, hogy az Országos Építészeti Felügyelet (ISC) Hargita megyei részlege tízezer lejre bírságolta Székelyudvarhely polgármesterét, a polgármesteri hivatal titkárát és a város főépítészét a Tamási Áron gimnázium bentlakásépületén végzett javítási munkálatokra kiadott engedélyek miatt.

Amint egy héttel ezelőtt megírtuk, Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármester szerint mondvacsinált hibákra alapozták a bírságot, amelyet kifizetnek ugyan, de jogi úton szereznek érvényt az igazuknak.

Mint ismeretes az épület egyik fala decemberben összeomlott, két tanuló halálát okozva.

Kapcsolódók

Kimaradt?