Az ügyészség felügyelete mellett folytatják a munkálatokat a Tamási Áron Gimnázium bentlakásépületénél

A decemberi tragikus kimenetelű falomlás után folytatják a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásánál az állagmegőrző munkálatokat. A folyamatot az ügyészség felügyeli.

A Hargita megyei prefektus intézménye arról tájékoztatott, hogy csütörtökön került sor a két diák halálát okozó tragédiát vizsgáló vegyes bizottság munkatalálkozójára, az érintett intézmények beszámoltak az elmúlt időszak tevékenységeiről.Fotó: Szász Csaba A Hargita megyei építészeti felügyelőség arról tájékoztatta a bizottságot, hogy a héten befejeződik az omlás helyszínén a 0. szintig a törmelék eltakarítása. Az omlás helyszínén a 0. szint alatt az ügyész felügyelete végzik a továbbiakban a törmelék eltakarítását. Befejezték ugyanakkor a felfüggesztve maradt tető leszerelését, a bentlakás belső konszolidálását. A külső megerősítést jövő héten kezdik el, áll a prefektúra pénteki közleményében.

Hozzáteszik, a diákok személyes tárgyait kihordták az épületből és visszajuttatták a tulajdonosoknak.

Hargita Megye Tanácsának főépítészeti igazgatósága folytatja az ellenőrzést, hogy a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal milyen módon adta ki a munkálatokra az építkezési engedélyt, szintén jövő hétre várható erről egy részletes jelentés.

A bizottságban résztvevő intézmények képviselői továbbra is figyelemmel kísérik az épületnek a biztonságossá tételét, szögezi le a prefektúra közleménye.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?