banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Jóváhagyta Iohannis a volt környezetvédelmi miniszter elleni kivizsgálás megkezdését

Klaus Iohannis államfő elküldte kedden Stelian Ion igazságügyi miniszternek a Costel Alexe volt környezetvédelmi tárcavezető elleni büntetőjogi kivizsgálásra vonatkozó kérelmet.

A volt tárcavezetőt – aki 2019. november 4. és 2020. november 5. között töltött be miniszteri tisztséget – vesztegetés elfogadásával és sikkasztásra való felbujtással gyanúsítja a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A DNA hétfőn kérte fel a legfőbb ügyészséget, hogy az forduljon Klaus Iohannis államfőhöz az Alexe elleni bűnvádi kivizsgálás kérelmezése érdekében. A vádhatóság szerint az alkotmány és a hatályos törvények alapján a DNA vezetője írásban ismertette az ügyet a legfőbb ügyésszel, akinek az államfőhöz kellett fordulnia a bűnügyi kivizsgálás elindításának kérelmezése érdekében, mivel a tett elkövetésekor Alexe miniszteri tisztséget töltött be.Costel Alexe | Forrás: Facebook

Az ügyészek szerint Alexe körülbelül 103 ezer lej értékben kért termékeket egy kohászati üzem vezetőjétől a gyár üvegházhatású gázok kibocsátására vonatkozó tanúsítványának ingyenes kiállításáért cserébe, illetve azért, hogy elvégezze egy nem szabályszerű hulladéktároló bezárásának monitorozását, amely az érintett vállalat feladata volt. A kapott árut (körülbelül 22 tonna vaslemezt) egy rokona cégének székhelyén vette át 2020. április 23-án és július 7-én – állítják a nyomozók.

Costel Alexe hétfő este közleményt adott ki, amelyben azt írta: bízik az igazságszolgáltatásban, és köztisztségének betöltése alatt soha nem kért és nem kapott illetéktelenül javakat. Costel Alexe jelenleg a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Iaşi megyei szervezetének és a Iaşi megyei tanácsnak az elnöke.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?