FRISSÍTVE – Bűnvádi eljárás alá vonná a DNA az Orban-kormány egyik volt miniszterét

FRISSÍTVE: A korrupcióellenes ügyészség (DNA) felkérte a legfőbb ügyészséget, hogy forduljon Klaus Iohannis államfőhöz a volt környezetvédelmi miniszter, Costel Alexe elleni bűnvádi kivizsgálás kérelmezése érdekében.

Costel Alexe volt környezetvédelmi, víz- és erdőgazdálkodási miniszter ellen vesztegetés elfogadása és sikkasztásra való felbujtás miatt akar büntetőjogi kivizsgálást indítani a DNA.

A korrupcióellenes ügyészség arról tájékoztatott, hogy az alkotmány és a hatályos törvények alapján a DNA vezetője írásban ismertette az ügyet a legfőbb ügyésszel, akinek az államfőhöz kell fordulnia a bűnügyi kivizsgálás elindításának kérelmezése érdekében, mivel a tett elkövetésekor az érintett személy miniszteri tisztséget töltött be.

Az ügyhöz közel álló források közölték, hogy Costel Alexéről van szó, aki a szeptember 27-i helyhatósági választásokon a Iași megyei önkormányzat elnökévé választottak.

Az ügyészek szerint Alexe körülbelül 103 ezer lej értékben kért és kapott mintegy 22 tonnányi vaslapot 2020. április 23. és július 7. között egy acélgyár menedzserétől, a gyár üvegházhatású gázok kibocsátására vonatkozó tanúsítványának ingyenes kiállításáért cserébe. Az árut egy rokona cégének székhelyén vette át – állítják a nyomozók.

(A nyitóképen Costel Alexe | Forrás: a politikus Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?