Jön a rossz idő, lezárják a Transzalpina és a Transzfogarasi utakat

Hétfőn, november hatodikán reggel nyolc órakor lezárják a forgalom elől a Transzalpinát és a Transzfogarasi utakat – közölte pénteken a közúti infrastruktúráért felelős országos vállalat (CNAIR).

A bejelentés alapján az időjárási körülmények kedvezőtlenné váltak a magashelyi utak további nyitva tartásához. A csökkenő hőmérséklet, a felerősödött szél és a sűrű köd kialakulásának kockázata miatt, a közlekedésbiztonság érdekében a jövő héttől már nem lehet közlekedni a Transzalpina 34-es és 59-es kilométerszerelvénye között, a Gorj megyei Râncă és a Vâlces megyei Obârșia Lotrului között, mint ahogyan a Transzfogaras 104-es és 130-as közti kilométerszerelvényt is lezárták az Argeș megyei a Piscu Negru és a Szeben megyei Bilea-vízesés között.

Arról már beszámoltunk, hogy a CNAIR elnöke Cristian Pistol korábban bejelentette, hogy szeretnék kiterjeszteni a népszerű, ugyanakkor az év túlnyomó részében járhatatlan transzfogarasi útszakasz használati idejét. Az erre vonatkozó megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére egy éve van a versenytárgyaláson győztes cégnek. Elekes Róbert, a Brassó megyei út- és hídügyi igazgatóság (DRDP) szóvivője lapunknak rámutatott, hogy ezt a Déli-Kárpátokat átszelő magashegyi utat nem úgy tervezték, hogy azt egész évben nyitva tudják tartani, de megoldásokat keresnek arra, hogy a közlekedésbiztonságot veszélyeztető meteorológiai jelenségek hatásait minél inkább ki tudják zárni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?