banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Ingyenesen végezheti el a sofőriskolát 35 hátrányos helyzetű fiatal

Összesen 35 hátrányos helyzetű fiatal részesül összesen 140 ezer lej támogatásban a sofőriskola költségeinek és járulékos kiadásainak fedezésére. A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány által létrehozott program eddigi kilenc kiírásában összesen 372 fiatal kapott anyagi támogatást a sofőriskola elvégzéséhez.

A kéthónapos pályázati időszakban 381 fiatal nyújtott be támogatási kérelmet, ezzel túllépve a jelentkezések minden eddigi számát a 2015-ben indított program keretében. Pályázatok érkeztek az ország 39 megyéjéből és a fővárosból. A 381 pályázó közül 319 fiatal B, BE és B átalakított személygépkocsi kategóriára, 51 C és CE, 7 D és DE kategóriára, 4 mezőgazdasági vontatóra és egy villamos vezetéséhez szükséges kategóriára igényelt támogatást – írja közleményében A Közösségért Alapítvány.

Illusztráció: Adobe Stock

„A hátrányos helyzetű fiataloknak nagyobb kihívást jelent a munkavállalás, szerény anyagi lehetőségeik akadályozhatják őket a jobb munkahelyekhez szükséges képesítések megszerzésében. A Jogosítvány a jövőhöz program révén a nehéz helyzetben lévő fiataloknak segítünk: rendelkezésükre bocsátunk anyagi forrásokat a gépjárművezetői engedély megszerzéséhez, bármely kategóriában. Ezáltal konkrét segítséget nyújtunk, hiszen megkönnyítjük a hozzáférést egy klasszikus és hasznos eszközhöz, amely egyben olyan képesítést is jelent, amelynek birtokában nagyobb eséllyel szállhatnak versenybe a munkaerőpiacon. A Jogosítvány a jövőhöz azon hagyományos programjaink egyike, amellyel a MOL Románia segíti a közösségeket, amelyekben maga is tevékenykedik és továbbra is elkötelezettek maradunk a hathatós segítséget nyújtó programokba történő befektetések mellett”véli Mozga Gábor, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A kedvezményezett fiatalok 21 megyéből származnak – Argeș, Bákó, Bihar, Botoșani, Brassó, Călărași, Galac, Gorj, Hargita, Hunyad, Iași, Kolozs, Konstanca, Kovászna, Máramaros, Maros, Szatmár, Szucsáva, Temes, Tulcea, Vrancea –, valamint Bukarestből.

„A nyertes fiatalokkal szerződést kötünk, ezt követően pedig egy hónapon belül beiratkoznak a lakhelyük szerint általuk kiválasztott sofőriskolába. Közösen megállapítjuk azokat a határidőket, amíg elvégzik az iskolát és beiratkoznak a vizsgákra. A program tízedik kiírását november végén hirdetjük meg. Az érdeklődők honlapunkról tájékozódhatnak vagy felkereshetnek bennünket telefonon is” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A nyertes pályázók névsora megtekinthető itt, A Közösségért Alapítvány internetes honlapján.

A Jogosítvány a jövőhöz A Közösségért Alapítvány negyedik hosszútávú programja, amelynek célja a helyi közösségek fejlesztésének elősegítése, illeszkedve a MOL Románia társadalmi felelősségvállalási stratégiájához. A gépjárművezetői engedély egy valós segítséget jelent a hátrányos helyzetű fiataloknak a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésben, a munkavállalásban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?