Jogosítvány a jövőhöz: hátrányos helyzetű fiatalokat támogatnak a járművezetői engedély megszerzésében

A sofőriskola költségeinek fedezésére pályázhatnak nehéz anyagi körülmények között élő fiatalok, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a hajtási engedély, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében.

A nyolcadik alkalommal kiírt programot A Közösségért Alapítvány szervezi a MOL Románia anyagi támogatásával.

Fotó: A Közösségért Alapítvány

A program anyagi támogatást biztosít 18-25 éves fiatalok részére, B, C, D kategóriájú, traktor, trolibusz és villamos gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez. A pályázatokat postán vagy online lehet benyújtani.

Az egyszerű jelentkezési űrlaphoz öt iratot szükséges mellékelni: motivációs levelet, szociális helyzetfelmérést, mentor támogató nyilatkozatát, árajánlatot a sofőriskolától, iskolai igazolást. Előnyt jelent a munkáltatói igazolás és egy civil szervezet vagy állami intézmény támogató nyilatkozata.

A részleteket és a jelentkezési űrlapot erre a linkre kattintva találják meg.  Az érdeklődők január 24-éig jelentkezhetnek.

A program eddigi hét kiírásában összesen 143 fiatal vizsgázott sikeresen B, C, D kategóriára, valamint átalakított személygépkocsira és mezőgazdasági vontatóra, további 41 fiatal jelenleg tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?