Idén tíz civil szervezet támogatásáért lehet tekerni Marosvásárhelyen

A Marosszéki Közösségi Alapítvány április 17–18-án szervezi meg a népszerű akcióját, a Tekerj egy jó célért!  nevű jótékonysági kerékpáros eseményét. A jótékonysági akcióban tekerő résztvevőket idén egy telefonos alkalmazás is segíti.

A Marosszéki Közösségi Alapítvány 2011 óta szervez adománygyűjtő akciókat, 2015 óta tekerhetnek a marosvásárhelyiek egy jó célért. Idén tíz különböző szervezetet lehet segíteni adományokkal változó csomagok közül válogatva.

„A szervezők a projektekhez 20 lejt küld az Ezüst csomagból, 30 lejt az Arany csomagból, a Család 1+1, Család 1+ 2-t, valamint az esemény során az egyes projektek adományaként vonzott támogatási alapok 85% százalékát” – olvashatjuk a felhívásban.  

A Maros Megyei Hegyimentő Egyesület kutyái számára egy speciális utánfutóra, a Marosvásárhelyi Down Egyesület nappali központjáért, a Philothea Klub: Élj szabadon! jelige alatt a klub ifjúsági táboráért, a MuresMobil kezdeményezésére a Bernády Gimnázium fedett rollertárolójáért, mezítlábas ösvényért a 6-os Napköziotthont segítve, a Yuppi Tábormozgalom Egyesület diabéteszes gyerekeiért, a szintén cukorbetegeket segítő Proactiv Transilvania Előzzük meg a szurit! felhívása során a cukorbeteg fiatalokért, a Borsika Néptáncegyüttes Egyesület „Nem hallszik a muzsika!” elképzeléséért, a Divers Egyesület A város segít- egészséget biztosítunk! című pályázatáért, valamint a Little People Románia által a rákos gyerekekért lehet tekerve adományozni idén.

Tekerj-alkalmazás a résztvevőknek

A résztvevőket egy alkalmazás segíti, amelyen keresztül regisztrálni tudnak, itt megtalálják az útvonalat, az ellenőrző pontokat is, illetve ki tudják választani a részvételi díjcsomagot és ki is fizethetik azt.

„A rendezvény napjain a tekerők az alkalmazás segítségével megkeresik az ellenőrző pontokat a város területén, és beolvassák az itt található kódokat. A begyűjtött pontokat április 17-én reggel 9-től április 18. este 20 óráig kereshetik fel, ebből 5 óra áll a rendelkezésükre a tekerés elindítása után” – részletezi az egyesület közleményében.

Fotó: Tekerj egy jó célért/Pedaleaza pt. un scop bun - Facebook

A Covid-19 járványhelyzetre való tekintettel a szervezők felhívják a figyelmet a társadalmi távolságtartás szabályainak betartására. Lehetőleg a tekerők egyénileg, családban vagy kis csoportokban keressék fel az ellenőrző pontokat.

Marosvásárhelyi cégek jelentkezését is várják a szervezők, akik együtt nevezhetnek, és egyforma pólót kapnak logóval ellátva, így lehetőségük nyílik a saját arculatuk népszerűsítésére is a közösségben. A támogatók különdíjak felajánlásával is bíztatják a résztevőket: az egy helyről érkező legnagyobb adománynak járó díj, a legjobb projekt a legtöbb nagykövettel, a legjobb projekt a legnagyobb összegyűjtött összeggel, valamint a legjobb projekt, amely szám szerint a legtöbb 50 lej feletti adományt gyűjtötte elismerésekkel.

Tombolával is kedveskednek

A szervezők szeretnék minél vonzóbbá tenni a gyerekek számára a rendezvényt: apró ajándékokkal is készülnek, illetve a Tekerj Tombola is különböző nyereményekkel várja a résztvevőket. Az első díj egy 1000 lej értékű voucher a Marosszéki Közösségi Alapítvány jóvoltából, ezt az összeget kizárólag kerékpár vásárlására lehet használni. A második nyeremény egy éjszakás utazás 2 személy részére, valamint egy repülőgépes séta.

Kapcsolódók

Kimaradt?