Adományozói Kör: iskolát, a Maros vízminőségének felmérését és fogyatékkal élőket is támogathatunk

Nyolcadik alkalommal, de kizárólag online másodszor szervezi meg az Adományozói Kört a Marosszéki Közösségi Alapítvány. Ezúttal három jó célt támogatnak.  

A kezdeményezés idei első szakaszában a marosvásárhleyi 7-es Számú Általános Iskola számára gyűjtenek, amelynek tanulói kültéri osztálytermet, valamint egy szenzoriális ösvényt alakítanának ki az iskola udvarán.

A második támogatandó projekt a Iot 4 Nature, akik a támogatás révén összegyűlt összeg felhasználásával a Maros vizének minőségét tesztelnék. Céljuk továbbá az ipari zónák által szennyezett kutak, források vizének, illetve a Marosvásárhely környékén található tavak vízminőségének vizsgálata.

A harmadik projekt a HIFA Egyesület programja, amely a mozgássérült, krónikus betegségben szenvedő vagy idős személyek otthoni gondozását vállalja már évek óta. Több gondozottnak azért van szüksége az adományra, mert nem tudják megengedni maguknak a speciális, állapotuknak megfelelő ellátást.

Imecs Hunor főszervező portálunk megkeresésére elmondta: tavaly volt az első alkalom, hogy online voltak kénytelenek megszervezni az adománygyűjtést. A Cloudcast-felületen tették ezt lehetővé. Ennek többek között az is előnye, hogy az adományozók nem látják egymást, csak azokat a személyeket, akik bemutatják a projekteket és a nézők a csetfalon keresztül tudnak kommunikálni velük, kérdezhetik arról, hogy mire használják fel a támogatást.

Az online gyűjtés tavaly is nagyon jól sikerült – tudtuk meg –, míg a korábbi offline rendezvényen 60 adomány, addig tavaly 84 támogatás érkezett be a különböző projektekre. A Marosszéki Közösségi Alapítvány egyébként hagyományosan évente kétszer, márciusban és novemberben szervezi meg az adománygyűjtést.

A csetelési lehetőséggel összekötött esemény csütörtökön 18 órakor kezdődik, ide kattintva elérhetőek a részletek. Ahhoz hogy adományozzunk, a következő lépéseket kell követnünk: megnyitjuk ezt a linket, majd el kell mentenünk az adatainkat és rá kell kattintaunk a „Bejelentkezek” gombra. Ha valami miatt nem tudunk részt venni az online eseményen, de támogatni szeretnénk a projekteket, fizetési kötelezettségvállalást is kitölthetünk. Továbbá ezen a linken is lehet adományozni.

Kapcsolódók

Kimaradt?