Ideiglenes parkoló épül a Maros Megyei Kórház mögé

Amint megkapják az építkezési engedélyt, nekifognak a munkálatoknak, és több mint 330 parkolóhelyet alakítanak ki a Maros Megyei Kórház mögött derül ki a Maros Megyei Tanács által összeállított tervből. A projekt műszaki, gazdasági mutatóit hagyta jóvá a hétfői rendkívüli ülés keretében a megyei képviselőtestület. 

A Maros Megyei Tanács elnöke, Péter Ferenc a Maszolnak elmondta, miután tisztázták a telek jogi helyzetét, a leggyorsabb megoldást választották a parkolóhely kialakítására. „Figyelembe véve, hogy két kórház is épül az övezetben, és emiatt a meglévő parkolóhelyek közül is meg fognak szűntetni párat, a leggyorsabban kivitelezhető megoldást választottuk a sürgősségi kórház körüli parkolási problémákra, egy ideiglenes parkoló kialakítását.”

A megyei önkormányzat vezetője hozzátette, nem állnak meg itt: „ezt a parkolót fejleszteni fogjuk, és amennyiben szükséges, bővíteni is, de egy nagyobb beruházás több időt igényel, ezért döntöttünk első lépésként egy ideiglenes parkoló kialakításáról. Ebben a formában három hónap alatt létre lehet hozni a parkolót, és ezáltal megoldani a parkolási problémákat” – nyilatkozta Péter Ferenc.

Illusztráció: Unsplash

A Maros Megyei Kórház körül örök probléma volt a parkolási lehetőség, most újabb egészségügyi intézmény, a Súlyos Égési Sérülteket Ellátó Központ épül, ami még több gépkocsit jelent. 

A központ építkezési munkálatai már megkezdődtek, első körben a SMURD Rohammentő Szolgálat helikopterpályáját kellett elköltöztetni. Ugyanakkor a megyei tanácsnak repülésbiztonsági engedélyt is meg kellett szereznie az önkormányzati parkoló megépítéséhez, annak érdekében, hogy az semmilyen formában ne zavarja a helikopterek közlekedését. 

Az égési sérülteket ellátó központnak lesz ugyan 133 férőhelyes parkolója, de azt saját használatra építik – mondta el az építkezési munkálatok elindításakor a Maszol kérdésére az építőtelep vezetője, Boboc Petrea. A Maros Megyei Tanács által létrehozandó parkoló összértéke 1 864 609,70 lej (ÁFÁ-val együtt). Az összeg az önkormányzat saját költségvetéséből származik. A 6500 négyzetméteres területet közművesítik, törtkővel burkolják és napelemes közvilágítással látják el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?