banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Holtan találtak egy koronavírus-osztályon is dolgozó temesvári rezidens orvost

Holtan talált rá egy 28 éves temesvári rezidens orvosra az édesanyja vasárnap este. A Temes Megyei Kórház intenzív osztályán dolgozó férfi koronavírus-fertőzötteket is kezelt. A rendőrség nem zárja ki az öngyilkosság lehetőségét.

A rendőrséget vasárnap arról értesítették, hogy egy nő holtan találta 27 éves fiát annak lakásán. A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indítottak eljárást, de nem zárják ki az öngyilkosság lehetőségét sem, írta a G4media.ro.

A Temes Megyei Kórház képviselőinek nyilatkozata szerint a rezidens orvos 28 éves volt, és hosszú ideig,  kezelt koronavírus-fertőzötteket, majd az utóbbi napokban tért vissza az általános intenzív osztályra. Dorel Săndesc, a kórház intenzív osztályának vezetője a Tion portálnak azt mondta, hogy a fiatal orvos valószínűleg burnout szindróma áldozata. Hozzátette, hogy az intenzív osztályon dolgozó orvosok körében más szakmákhoz képest elterjedtebb az öngyilkosság, a káros szenvedély vagy a depresszió, illetve, hogy az orvosok kimerülésének oka, hogy a temesvári kórházban a járvány miatt 30 százalékkal megnőtt az elvégzendő munka mennyisége.

(Címlapfotó: MTI)

Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 0754–800808-as telefonszámot, vagy írjon a hallgatlak.lelkisegely@gmail.com e-mail-címre.

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?