Holtan találtak egy eltűnt kislányt, a rendőrség hallgatott a kudarcról

Lucian Bode belügyminiszter jelentette be pénteken, hogy holtan találtak a mezőn egy három éves Konstanca megyei kislányt. A helyi rendőrség nem adott ki közleményt a kislány eltűnéséről, és csak a belügyminiszter bejelentése után közöltek részleteket az ügyről, noha a holttestet délelőtt 11-kor már megtalálták, írja a News.ro.

A belügyminiszter pénteken egy zilahi sajtótájékoztatón beszélt a tragédiáról. Mint mondta, több tíz rendőr egész éjszaka kereste a három éves gyermeket, de nem sikerült megtalálniuk azelőtt, hogy életét vesztette volna. „Egy ember halála tragédia, de azt szeretném, ha látnánk a biztonsági erőket, a rendfentartókat, a megmentőket is… nekik is nehéz, amikor nem sikerült beteljesíteniük ezt a küldetésüket. Minden eset egyedi” – fogalmazott Lucian Bode.

A Konstancai rendőrség csak a miniszteri nyilatkozat után közölte, hogy csütörtök este 9 óra körül kapott értesítést, hogy négy órával korábban egy három éves kislány, akit felügyelet nélkül hagytak a szülei, elhagyta Saraiu község területét és nyoma veszett. A közlemény szerint a kislányt mintegy 80-an keresték: a Konstanca megyei rendőrség alkalmazottai, határőrök, tűzoltók, csendőrök és önkéntesek is részt vettek az akcióban, amelyhez nyomkövető kutyák szolgálatát is igénybe vették. Mint írják, minden erőfeszítés ellenére a kislányt péntek délelőtt 11 órakor holtan találták, mintegy 4 kilométerre az eltűnése helyszínétől.

A rendőrségi közlemény arra nem tért ki, hogy miért nem adtak ki közleményt korábban a kislány eltűnéséről.

A News.ro redőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a kislányt vadállatok ölhették meg.

(Illusztráció: a Román Rendőrség Facebook-oldala)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?