Hiánypótló szakkönyvet kapnak az autószerelői és festő-bádogos középiskolások

A Kormány Fenntartható Fejlődési Főosztálya szervezésében október 25-én került sor a Minőségi szakképzés, a fenntartható gazdasági fejlődés kulcsa konferenciára.

A konferencián bejelentették, a Romániai Autóipari Szakértők Szövetsége (ASAR) együttműködve 1800, a németországi duális oktatásban használt, román nyelvre lefordított, 2022-es frissített tantervvel készített autószerelői és festő-bádogos kézikönyvet adományoztak a romániai technológiai középiskolák és szakiskolák diákjai és tanárai számára.

Illusztráció forrása: Pixabay

„Az üzleti ágazat egyik legnagyobb kihívása, hogy nincs elég jól képzett munkaerő, de ezt tapasztaljuk a mindennapi életben is, amikor alig találunk jó szakembert. Van az országban néhány nagyon jó iskola, ahol duális rendszerben sikerült a gazdasági ágazatban szükséges mesterségekre kiképezniük diákokat. Ezekben az esetekben a foglalkoztatási ráta megközelíti a 100 százalékot – mondta Borbély László államtanácsos, a Fenntartható Fejlődés Főosztály koordinátora.

„A Fenntartható Fejlődés Főosztály részt vesz a minőségi oktatás, különösen a duális oktatás népszerűsítésében és támogatásában, mivel azt valljuk, csak jól képzett munkaerő segítségével alakíthatunk ki fenntartható gazdasági környezetet és kiegyensúlyozott társadalmi rendszert. Erre ad most lehetőséget a Helyreállítási alapból a duális oktatásra elkülönített 330 millió eurós alap is” – tette hozzá a politikus. 

16/9 vagy 1920x1080

 

Kapcsolódók

Kimaradt?