Helyreállítási terv: még idén 51 célkitűzést kell teljesítsenek a minisztériumok

Az országos helyreállítási terv (PNRR) gyakorlatba ültetését irányító minisztériumközi bizottság hétfői ülésén a decemberben esedékes második kifizetési kérelemhez kapcsolódó 51 mérföldkő és célkitűzés teljesítését szabta meg prioritásként az illetékes minisztériumok számára Nicolae Ciucă miniszterelnök.

A kormány sajtóközleménye értelmében a találkozón elsősorban azokról a mérföldkövekről és célokról volt szó, amelyek teljesítése létfontosságú az Európai Bizottsághoz benyújtandó második kifizetési kérelem jóváhagyásához.

Fotó: Nicolae Ciucă Facebook-oldala

A megbeszélésen Ciucă hangsúlyozta az uniós helyreállítási alapból Románia számára elkülönített összegek fontosságát.

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy eltávolodjunk a kötelezettségvállalásainktól, mert a reformfolyamatok, a beruházások, sőt a gazdasági stabilitás is nagyban függ az ehhez a pénzhez való hozzáféréstől” – magyarázta. Hozzátette, szeretnének megbizonyosodni arról, hogy a második kifizetési kérelmet is jóváhagyja az Európai Bizottság, és így jövő év elején Románia megkapja a helyreállítási alapból megítélt összeg újabb részletét, 2,8 milliárd eurót.

Cseke Attila fejlesztési miniszter éppen hétfő délelőtti sajtóközleményében ismertette: a fejlesztési tárca a helyreállítási alapból finanszírozott valamennyi pályázatát lezárta. „A kerékpárutakat érintő pályázás volt az utolsó, amelyet a fejlesztési minisztérium határidőre lebonyolított, minden a helyreállítási alap kapcsán vállalt határidőt betartva” – közölte Cseke Attila.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?