Hátrányos helyzetű magyar tanulókat zárkóztatna fel a máramarosszigeti Leőwey Klára Elméleti Líceum

Keresztszülő-programotindít az RMDSZ máramarosszigeti szervezete a Leőwey Klára Elméleti Líceummal közösen, aminek keretében az iskola hátrányos helyzetű diákjait lehet támogatni.

Mint állítják a közleményben, európai viszonylatban Romániában az egyik legmagasabb a korai iskolaelhagyók aránya: „Hisszük, hogy a magyar oktatás jövője – különösen szórványban – megkívánja, hogy minden egyes gyermekre odafigyeljünk.”

Leőwey Klára Elméleti Líceum | Fotó: Varga Márk

A most induló program keretében olyan párfogó személyeket keresnek, akik jelképes keresztszülőséget vállalva hozzájárulnak a rászoruló tanulók oktatásához. A keresztszülőség vállalásával járó támogatás évi 750 euró, ami a diákok étkeztetését és tanszereinek költségét fedezi, valamint a délutáni, felzárkóztató jellegű oktatásban való részvételét biztosítja. A kezdeményezők szerint a program messze túlmutat a gyermek anyagi támogatásán.

Amennyiben csatlakozna az iskola programjához, a támogatását az alábbi bankszámlaszámra utalhatja:

Asociația de părinți a Liceului Teoretic “Leőwey Klára”

Adószám: 33011014

Swift kód: BRDEROBU

Számlaszám: RO 67 BRDE 250S V700 3147 2500

A Leőwey Klára Elméleti Líceum, Máramarossziget egyetlen magyar oktatási intézményeként működik, ahol óvodától líceumig megközelítőleg 175 diák tanul.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?