banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Hárombocsos anyamedvét távolítottak el Brassó közeléből

A brassói városvezetés irányításával már két anyamedvét fogtak és költöztettek el Brassóból. A második akció keddről szerdára virradóra történt, miután a körülbelül 130-140 kilogrammos anyamedve három bocsával már többször megjelent a város Bolgárszeg negyedében.

Brassó polgármesteri hivatalának tájékoztatása szerint az anyamedve 5 éves lehet, egyenként 20 kilogrammos bocsai pedig 7 hónaposak.

Allen Coliban polgármester tíz nappal ezelőtt alakította meg a város területén felbukkanó medvék ügyét kezelni hivatott testületet. A legtöbb esetben a Bolgárszeg (Schei) negyedből érkeznek lakossági bejelentések arra vonatkozóan, hogy a medvék behatolnak a kertekbe, udvarokra.

A szerda hajnalban eltávolított hárombocsos anyamedvén kívül a hatóságoknak tudomásuk van még egy hárombocsos, illetve egy kétbocsos anyamedvéről, valamint két hímről is, amelyek rendszeres látogatói a településnek.

A városvezetés egyelőre három hőkamerával, 4 nagy hatótávolságú elemlámpával és 8 medveriasztó spray-jel rendelkezik. Jövő héten írják alá a közbeszerzési szerződést két medvecsapdára és a foglyul ejtett nagyvadak elszállítására. Ez idáig a brassói hatóságok az erdészeti kutatóintézet csapdáit használták.

(Címlapkép: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?