FRISSÍTVE – Medve keltett óriási pánikot az egyik brassói bevásárlóközpont közelében

Medvét láttak kedd dél körül az egyik brassói bevásárlóközpont közelében. FRISSÍTÉS: A Lempes-dombi rezervátumban tűnt fel ismét kedd este.

A katasztrófavédelmi felügyelőség figyelmeztette a lakosságot, hogy a Traktor negyedben látták kószálni a medvét.

A csendőrfelügyelőség helyszínre kiszállt egységei megtalálták a nagyvadat a brassói körgyűrű közelében levő kereskedelmi központ térségében. Cristi Roşu csendőrségi szóvivő szerint a medve egy kukoricásba menekült, és Hermány település felé tart. A csendőrök továbbra is a térségben maradnak - tette hozzá a szóvivő. 

A hatóságok a múlt hónapban tesztelt RO-ALERT rendszeren keresztül figyelmeztették a lakosságot a veszélyre. „Figyelem, medvét láttak a Turnului utcában. Kerüljék el a környéket!”. 

FRISSÍTÉS: A Lempes-dombi rezervátumban tűnt fel ismét a medve, tájékoztatott a Brassó megyei csendőr-felügyelőség. A katasztrófavédelem kedden üzenetben figyelmeztette a lakosságot, hogy medve kószál a Traktor negyed egyik forgalmas részén. A csendőrség kiszállt a helyszínre, majd azt nyilatkozták, hogy a nagyvad eltűnt egy kukoricásban. Cristi Roşu csendőrségi szóvivő szerint kedd este az 112-es egységes segélyhívószámon kapták az információt, miszerint a Lempes-domb melletti erdős, lakatlan térségben tűnt fel ismét a nagyvad. 

A Lempes-dombi rezervátum Barcaszentpér (Sânpetru) és Szászhermány (Hărman) község területén fekszik. A 274 hektáros rezervátumot 2000 márciusában nyilvánították természetvédelmi területté. 

Kapcsolódók

Kimaradt?