Egy ház udvarába merészkedett a medve

A brassói hatóságok egy körülbelül hároméves medvét próbálnak befogni, amely az egyik Schei negyedbeli utcában levő ház udvarába ment be, aztán visszasétált az erdőbe anélkül, hogy valakit bántott volna. 

"Kétszer is bement az ingatlan udvarára, de nem támadt rá senkire. A csendőrök jelentették nekünk az esetet, és azonnal a helyszínre küldtük az alkalmazottainkat. Ugyanarról a medvéről van szó, amelyet vasárnap is láttak a közelben. A Kronstadt Erdészeti Hivatal több alkalmazottja is a helyszínen van, és megpróbálják befogni az állatot. Egyelőre elment, de szerintem visszatér. A tulajdonos tyúkokat és más állatokat is tart az udvarán, szerintem a szagra jön. Egyre több medve fog kijönni az erdőkből a következő időszakban, mert nem lőttek ki belőlük, ugyanis védett állat. Négyszer több medve van, mint amennyi természetes lenne. Brassó és Predeál környékén 70 medve van, ami rengeteg. Eléggé bonyolult a helyzet, ugyanis kormánydöntésre lenne szükség" - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Dan Olteanu, a Kronstadt Erdészeti Hivatal vezetője. 

Az idézett forrás szerint kérni fogják a környezetvédelmi minisztériumtól a nagyvad áttelepítését vagy áthelyezését a zernyesti medvemenedékhelyre. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?