Három új tag kapott kinevezést az Országos Diszkriminációellenes Tanács igazgatói testületébe

A parlament két házának összevont együttes plénuma szerdán megszavazta Cătălin Raiu, Maria Moţa és Radu Săvulescu kinevezését az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) igazgatói testületébe.

A két ház együttes ülésén szavaztak az új tagokról | Fotó: AgerpresCătălin Raiu kinevezése mellett 271-en, ellene 30-an szavaztak, Maria Moţa 256 igen és 45 nem szavazatot kapott, Radu Săvulescu kinevezését 255-en támogatták, 46-an ellene voksoltak.

A szenátus és a képviselőház jogi, emberi jogi és esélyegyenlőségi bizottságai április 11-én vitatták meg a CNCD igazgatói testületének három helyére benyújtott nevesítéseket. Mind a hét jelölt, Cătălin Raiu, Radu Săvulescu, Florin Priboi, Luminiţa Gheorghiu, Mariana Vârgă, Maria Moţa és Ana Maria Dalu pozitív véleményezést kapott a szakbizottságoktól.

A CNCD vezetőtestületi tagjainak mandátuma öt évre szól. Cătălin-Zamfir Manea kisebbségi képviselő a plénum előtt nehezményezte, hogy bár a tanács tagjainak számát 9-ről 11-re emelték, a roma közösségnek, amely a leginkább érintett a diszkriminálásban, továbbra sincs képviselője a testületben.

Kapcsolódók

Kimaradt?