Gőzerővel zajlik a kézdivásárhelyi uszodánál a betonozás

Keddi terepszemlénk során is több betont szállító tehergépkocsi sorakozott a kézdivásárhelyi fedett uszoda alapjánál: gőzerővel zajlik a technikai alagsor építése. A remények szerint még idén elkészül a munka ezen fázisa.

Fotó: A szerző felvétele

A céhes város modernkori történetének legnagyobb közpénzből végzett beruházása, a fedett uszoda építése szemmel láthatóan jól halad: a korábban elkészített vasazatokat betonnal veszik körbe, minden nap javában zajlik ez a munkafázis. Bokor Tibor polgármester a Maszolnak elmondta: arról számoltak be neki, hogy a technikai alagsort is befogadó hatalmas alap még idén elkészülhet.

Az elöljárótól azt is kérdeztük, hogy a kormányfinanszírozást kapják-e az építők, de erre nem tudott választ adni, ugyanis a munkálat idejére a beruházás az Országos Befektetési Vállalat (CNI) ügykezelésébe került át, a céhes város csak a befejezés után kapja vissza az épület tulajdonjogát.

Amint arról korábban beszámoltunk, a közel 4500 négyzetméter alapterületű létesítmény három szintből áll, az alagsorban kap helyet a működtetéshez szükséges műszaki berendezés, valamint az öt féle szauna. A komplexumban öt különböző méretű és rendeltetésű medence kap majd helyet, egyebek mellett egy közel 35 méter hosszú, 21 méter széles és 8 úszósávval ellátott medence is.

Az uszoda építésére 2023. március 14-én Cseke Attila akkori miniszter jelenlétében írták alá a kivitelezési szerződést, a munkálatok kivitelezési ideje 36 hónap. Megépítésének összköltségvetése mintegy 145 millió lej.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?