Zajlik a kézdivásárhelyi Apor Péter Szaklíceum felújítása

Mintegy három és fél millió euróból újul meg a 2025-ben százéves fennállását ünneplő Apor Péter Szaklíceum. A munkálatok, amelyek bővítéssel is járnak a napokban kezdődtek meg.

A 2023-2024-es tanévet a céhes város más iskoláiban kezdik meg az aporos diákok, mivel az épületben munkálatok zajlanak. Constantinescu Herman igazgató a Maszol érdeklődésére elmondta: az oktatási intézmény kívül-belül megújul, bővül és új felszereléseket is kap a beruházás során.A szerző felvétele

„A bővítés során egy gépkocsi-műszakiztató állomással gazdagodunk, ahol gyakorlatozhatnak majd a diákok. Emellett tanműhelyeket alakítanak ki a különböző szakok számára, jól felszerelt termekben tanulhatnak az agroturizmus, állategészségügy és közélelmezés és más szakok iránt érdeklődő növendékeink. A felújítás a fő és az egyik melléképületet érinti, a 2005-ben épült kantinunk nem igényel beavatkozást, a mellette lévő ingatlannak – amiben most az adminisztrációs tevékenység zajlik – a cserepezését fogják kicserélni” – mondta Constantinescu Herman. Az intézmény vezetője szerint a munkálatokat 2024 decemberére kellene befejezni, de várható némi csúszás.

Az Apor Péter Szaklíceumnak jelenleg mintegy ötszáz diákja van, nappali és esti tagozatot egyaránt működtet az intézmény.

Kapcsolódók

Kimaradt?