Frunda Csenge: Ciprian Dobre néha összetéveszti a prefektusi hivatalt a PNL székházával

Betelt a pohár az RMDSZ marosvásárhelyi önkormányzati frakciójában. Megszakítják az együttműködést a Liberális Párt tanácsosaival és elindítják az Alexandru György alpolgármester leváltási procedúráját is, fejtette ki az Erdély TV 24plusz című műsorában Frunda Csenge az RMDSZ önkormányzati frakcióvezetője.

A liberális párt, aki eddig koalíciós partnerként működött együtt az RMDSZ tanácsosaival az önkormányzati testületben, most Marosvásárhely idei költségvetését utasította el. Ennek ellenére a tanácsban sikerült többséget szerezni és megszavazni az idei működéshez szükséges tervet. Frunda Csenge frakcióvezető szerint a prefektusi hivatal már jelezte, hogy kifogásol néhány tételt a költségvetésben és magyarázatot kér. „Reméljük, hogy nem támadja ezt meg, mert akkor leállítja a hivatal működését és ez a marosvásárhelyieken csattan. Veszélyezteti ezáltal a város és a lakosság mindennapi működését.” – fogalmazott az RMDSZ tanácsosa.

Az alpolgármestert 2 módon lehet eltávolítani tisztségéből: lemondással vagy leváltással. Karácsonyi Zsigmond, a Népújság főszerkesztője szerint a PNL-s alpolgármester lemondása esélytelen a jelen politikai helyzetben. De a leváltása is nagyon nehézkessé válik, és hosszas procedúra lehet. Az újságíró szerint ebben az évben, a választásokig nem lesz itt sem lemondás sem pedig leváltás – véli. Frunda Csenge elmondta, az RMDSZ mindenképp kezdeményezi a leváltását, amihez egy tanácshatározatra van szükség és annak a kétharmados támogatására.

Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere még 2023-ban megvonta a liberális alpolgármester feladatköreit, azonban a prefektus ezt megtámadta, így az azonnali hatállyal felfüggesztődött és azóta is zajlik a jogi értelmezés.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?