Folytatódnak a tüntetések a tanügyminiszter lemondásáért

Folytatódnak a tüntetések Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter lemondásáért. Olyan közéleti személyiségek is kivonultak az oktatási minisztérium elé, mint például Cristian Preda, a Bukaresti Egyetem Politikatudományi Karának dékánja – írja a G4Media.

Cristian Preda dékán elfogadhatatlannak tartja, hogy a tanügyminiszter plagizáljon és védje a plagizátorokat, ezért japán sztrájkba, vagyis karszalagos tüntetésbe kezd október harmadikától, a tanévkezdés hivatalos napjától.

Fotó: Agerpres

Mint ismert, Sorin Cîmpeanut a PressOne újságírója plágiummal vádolta meg. A tárcavezető szerint a plágiumvádak hátterében az új tanügyi törvények „elakasztásának” a szándéka áll. Közölte, hogy a „több millió gyermeket érintő” tervezetek elfogadásának folyamata a személye ellen irányuló támadások ellenére sem áll le.

Az USR és a Jobboldal Ereje egyszerű indítványt nyújt be az oktatási miniszter ellen. Az indítványnak a Lopásra kiképzett Románia címet adták, mert Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter szégyent hoz az iskolákra. Úgy vélik: „Sorin Cîmpeanunak már rég távoznia kellett volna. Egy új oknyomozó riport rávilágít arra, hogy Iohannis egy PSD és PNL által támogatott kecskére bízta a káposztát”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?