banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Florin Cîţu külön látogat Ukrajnába, ezért nem tartott a miniszterelnökkel

Két ukrajnai látogatás is szervezés alatt állt ez elmúlt időszakban – közölte szerdán Nicolae Ciucă miniszterelnök, amikor arról kérdezték az újságírók, miért maradt ki Florin Cîţu szenátusi elnök a kedden Kijevbe látogatott romániai küldöttségből, miután korábban bejelentette, hogy Ukrajnába megy.

A kormányfő azzal magyarázta Cîţu hiányát, hogy „két külön látogatásról” van szó. Mint mondta, a biztonsági intézkedések miatt korlátozzák a Kijevbe látogató delegációk tagjainak számát. Jómaga ukrán hivatali kollégájától kapott meghívást Kijevbe. A látogatás részleteiről diplomáciai úton, a külügyminisztérium közvetítésével állapodtak meg. Hozzávetőlegesen két héttel ezelőtt kezdődtek el az erről szóló egyeztetések, és biztonsági okokból nem közöltek részleteket előzetesen a látogatásról. Háborús övezetbe tett látogatások esetén mind a látogatók, mind az őket fogadók biztonsága megköveteli, hogy bizalmasan kezeljék az ilyen információkat – magyarázta.

Nicolae Ciucă miniszterelnök kedden munkalátogatást tett Kijevbe. A kormányfőt Marcel Ciolacu képviselőházi elnök és Bogdan Aurescu külügyminiszter kísérte el. A delegációt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fogadta, majd megbeszélést folytattak Denisz Smihal miniszterelnökkel, illetve az ukrán parlament elnökével, Ruszlan Sztefancsukkal is. A küldöttség felkereste a Kijev szomszédságában fekvő Borodjanka és Irpiny településeket is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?