Florin Cîțu Szatmárnémetiben: „Romániának közúti infrastruktúrára van szüksége”

Hivatalos munkalátogatásra érkezett kedden Szatmár megyébe Florin Cîțu miniszterelnök és Lucian Bode belügyminiszter, aki meg is látogatott több fontos beruházást, továbbá a megbeszélést folytatott a helyi elöljárókkal a megyében zajló oltási folyamatok felgyorsításáról is.

Florin Cîțu megtekintette a Szatmárnémeti körgyűrűjén zajló munkálatokat. A Szatmár Megyei Tanács Facebook-oldalán közölte, ez a megye egyik legnagyobb beruházása, amelynek elkészülte után jelentősen csökken majd a megyeközponton áthaladó forgalom és ugyanakkor fontos csatlakozási pontot jelent majd az európai úthálózathoz.

Florin Cîțu miniszterenök Szatmárnémetiben | Fotók: Szatmár megyei önkormányzat

„A Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság teljes egészében uniós alapokból finanszírozott beruházásával nagyon jó ütemben halad a kivitelező. Az építkezésen a miniszterelnök hangsúlyozta: ragaszkodik a szerződésben szereplő ütemterv betartásához, hogy ez a jelentős beruházás még idén befejeződjön” – fogalmaz közleményében a megyei önkormányzat.

Florin Cîțu ugyanakkor közölte, „rendelkezésünkre áll a szükséges anyagi finanszírozás, így ezt a beruházást még az idén be kell fejezni. Romániának közúti infrastruktúrára van szüksége.”

Florin Cîțu és Lucian Bode a Nicolae Steinhardt Ortodox Teológiai Líceumban található oltóközpontot is meglátogatta. Cîțu felszólította a még be nem oltott szatmáriakat az immunizálás fontosságára, „hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy visszatérhessünk a megszokott életünkhöz”.

„Országos szinten csökkenő tendenciát mutat a fertőzöttségi szint. Rendelkezésünkre áll a szükséges vakcinamennyiség, és nem lehet mentségünk, ha nem érjük el a normalitáshoz szükséges átoltottsági szintet” – nyilatkozta a miniszterelnök.

Jelen pillanatig Szatmár megyében 14 oltóközpontot nyitottak meg és több mint hatvanezer személyt oltottak be, közölte Facebook-oldalán a megyei önkormányzat.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?