Fényes nappal, az utcán késelte meg áldozatát egy támadó Balázsfalván

Az élettársa és a gyermeke szeme láttára késeltek meg egy fiatal férfit a Fehér megyei Balázsfalva egyik utcáján múlt pénteken, fényes nappal. Az elkövető az egyik szomszédjuk volt, és az asszony elmondása szerint nem tudnak magyarázatot adni arra, hogy miért tette ezt.

A fiatalember és az élettársa a gyermekkel éppen az egyik rokonukhoz tartottak, akinek meleg ételt vittek volna. A támadó egyszer csak megjelent a semmiből, nekiesett a késsel a férfinak. A fiatalasszony a gyermeket a kezében tartotta, amikor a támadó hátba szúrta az élettársát. A nő megpróbálta megállítani az elkövetőt, ezért letette a gyermeket, az áldozat a gyermek után nyúlt volna, amikor a támadója még egyszer beledöfte a kést a hátába.

A támadást kísérő sikításokat meghallva egy közelben lakó idős férfi kilépett az utcára, a támadó őt is bántalmazta: ököllel arcon ütötte.

Annak ellenére, hogy a megkéselt áldozat súlyos sérüléseket szerzett, megpróbált elmenekülni a támadó elől, aki a lakásáig követte őt, itt újra meg akarta szúrni, azonban egy közelben tartózkodó szemtanú lefogta a késes támadót. Ekkor hívták ki a rendőrséget és a mentőket.

Az áldozat kórházba került, állapota válságos, nem tud önállóan lélegezni. A támadót kedden helyezték 30 napos előzetes letartóztatásba, emberölési kísérlet miatt folyik ellene eljárás.

(Címlapkép: Román Rendőrség/Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?