banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Felfüggesztik a főügyészi tisztségekre kiírt pályázati eljárásokat

Az igazságügyi minisztérium bejelentette pénteken, hogy felfüggeszti a legfőbb ügyészség, a DIICOT és a DNA vezetői tisztségei betöltésére kiírt pályázati eljárást mindaddig, amíg Lucian Bode tölti be az ügyvivő igazságügyi miniszteri tisztséget.

Az igazságügyi tárca csütörtökön közölte, hogy összesen tizenegyen jelentkeztek a főügyészség, a korrupcióellenes ügyészség (DNA), valamint a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) megüresedett vezető tisztségeire.Lucian Bode megbízott igazságügyi miniszter | Fotó: gov.ro

A legfőbb ügyészség humánerőforrás-osztályának vezetésére Cătălin Andrei Popescu pályázik, a DIICOT főügyészi tisztségére pedig a vádhatóságot 2015 és 2018 között vezető Daniel Horodniceanu, továbbá Oana Daniela Pâţu és Ioana Bogdana Albani jelentkezett. Ioana Bogdana Albani a DIICOT helyettes főügyészi tisztségét is megpályázta, Mihaela Larisa Iosipescu mellett.

A DNA helyettes főügyészi tisztségére Codrin Gavra nyújtotta be jelentkezését, Andreea Oana Nica, Ioan Amariei, Silviu Paul Dimitriu és Monica Erika Danciu pedig a DNA osztályvezető ügyészi tisztségeire pályázik.

Az eredetileg megszabott ütemterv szerint a jelentkezőket szeptember 6. és 9. között hallgatta volna meg az igazságügyi miniszter vezette bizottság. Florin Cîțu miniszterelnök szerdán váltotta le Stelian Ion igazságügyi minisztert, a tárca vezetésével pedig ideiglenesen Lucian Bode belügyminisztert bízta meg.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?