FRISSÍTVE - Közzétették az érettségi végleges eredményeit

FRISSÍTVE: Közzétették pénteken az érettségi óvások elbírálása utáni, végleges eredményeit. FRISSÍTÉS: A végleges eredmények szerint az idei érettségin részt vevők 69,8 százalékának sikerült a vizsgája.

A sikeres vizsga feltétele a 6-os átlag, illetve a legalább 5-ös jegy megszerzése minden vizsgatárgyból.

Az óvások elbírálása előtti eredmények alapján országos szinten 67,8 százalékos volt az átmenési arány, ami mintegy 5 százalékkal jobb a tavaly jegyzettnél.

Az eredményeket ezúttal is név nélkül közölték, a diákok kódjaik beírásával itt nézhetik meg a jegyeket. Több mint 56 ezer dolgozatot javítottak újra. 

FRISSÍTÉS: A végleges eredmények szerint az idei érettségin részt vevők 69,8 százalékának sikerült a vizsgája, közölte Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

A tárcavezető pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, az újrajavítás után 2467 vizsgázó kapott még átmenőjegyet, így 88 587-re nőtt azoknak a száma, akik elérték a legalább 6-os átlagot. Az óvások elbírálása előtti eredmények alapján országos szinten 67,8 százalékos volt az átmenési arány.

Cîmpeanu rámutatott, a csaknem 70 százalékos sikerességi arány a legjobb az elmúlt tíz év viszonylatában, leszámítva a 2017-es esztendő eredményeit. 

Idén országszerte csaknem 56 ezer óvást nyújtottak be a vizsgázók (a tavaly jegyzett 63 ezerhez képest), és mintegy 53 ezer dolgozat esetében változott a jegy. Ennek okait alaposan meg kell vizsgálni, mondta a miniszter, aki szerint az esetek kétharmadában felfelé, egyharmadában lefelé módosult az osztályzat az újrajavítás nyomán.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?