banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

FBI-kiképzést kapnak a korrupcióellenes ügyészség munkatársai

Az FBI-tól kap segítséget az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) annak érdekében, hogy hatékonyabban tudja elvégezni kitűzött feladatát.

Fotó: Agerpres

A DNA csütörtöki közleménye alapján Marius Voineag, a DNA főügyésze az FBI bukaresti nagykövetségének attaséjával tartott megbeszélése során a két szervezet együttműködésének folytatásáról és kibővítéséről egyeztettek. Voineag szerint, a korrupció minden szempontból hátrányos a romániai társadalom fejlődésére, csökkentheti a közvélemény demokráciába vetett bizalmát, ugyanakkor eltávolíthatja az európai és a NATO értékeit. Hogy a DNA hatékonyabban tudjon fellépni a korrupció ellen, az FBI fog segíteni. Az Amerikai Egyesült Államok szövetségi nyomozó irodája különböző szakmai felkészítő programokat szervez majd a romániai ügyészség munkatársainak, hogy azok megismerjék és elsajátítsák a nyomozások során alkalmazott új technológiákat és módszereket.

A DNA közleménye kiemelte: a 1999-ben kötött megállapodás értelmében a továbbiakban is kölcsönös segítséget nyújtanak majd egymásnak a nemzetközi bűnvádi eljárások során.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?