banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Éveken át tartó szexuális zaklatásért feljelentette apját és nagyapját egy lány Bihar megyében

Egy Bihar megyei, a tizennyolcadik életévét alig betöltött lány feljelentette az apját és apai nagyapját szexuális zaklatás vádjával. A rendőrség nyomozásba kezdett, az élesdi bíróság melletti ügyészség pedig bűnvádi eljárást indított a két férfi ellen. Az áldozat elbeszélése csak ezt követően jelent meg és döbbenetes képet fest a történtekről.

A Nagyvárad–Kolozsvár közötti főút mentén elterülő Tőtösön (Groși) felnőtt lány esete megrázta a közvéleményt, főleg szülőfalujában keltett indulatokat. Az áldozattal a Bihoreanul hetilap közölt beszélgetést. A román lap ugyan néha szenzációhajhász módon színezi ki az általa közzétett történeteket, de ha eltekintünk a dramatizáló körmondatoktól, az érzelmi hatást fokozó erős jelzőktől, akkor is rettenetes valóságkép körvonalazódik a lány elbeszélése alapján.

„Nem tudok aludni, nem eszem, pánikba esem akkor is, ha csak hallok róluk” – mondta az alig tizennyolc éves lány, aki az Élesdhez közeli Kisősi (Aușeu) község egyik falvában, Tőtösön (Groși) nőtt fel. A szülei elváltak, őt az apja nevelte, akinek viszont fiatalkora óta alkoholproblémái voltak, s a lány elmondása szerint ehhez hozzáadódott az utóbbi időszakban a szerencsejáték-szenvedélye is. Ezért nagyon nehezen, egyik napról a másikra éltek, a lány napközben inkább a nagyszüleinél tartózkodott.

A zaklatás akkor kezdődött, amikor az áldozat 16 éves lett. Egy alkalommal „a nagyapám odajött hozzám, miközben én a házi feladataimat végeztem, és elkezdte kérdezgetni, hogy van-e barátom, vagy hogy csináltam-e már valakivel. Tudta, hogy nem, mert én csak iskolába mentem és onnan haza, nem engedték meg, hogy bárkivel valaha is kimenjek. De folytatta és egyre közeledett felém, azt mondta, hogy így van jól és maradjon is így, mert ő akar az első férfi lenni az életemben. Ekkor kezdte el tapogatni a melleimet. Megijedtem, elkezdtem sírni és elszaladtam” – mesélte a lány a Bihoreanul beszámolója alapján. A nagyapa másnap úgy tett, mintha mi sem történt volna, csak „azt mondta nekem, ha valakinek elmondom, mi történt, mindketten börtönbe kerülünk”.

A nagyapa szemérmetlen tapogatásához néhány hónappal később hozzáadódtak az apja kezdeményezései is. Egy este, amikor az apja ittasan tért haza, felköltötte a lányát és azt mondta, hogy neki szüksége van egy asszonyra.

„Azt mondta, neki nincsen nője, és nekem már megvan a korom, nagy vagyok, és velem is csinálhatja azt, amit másokkal. Annyira sokkolt, hogy nem tudtam, mit mondjak, elkezdtem kiabálni vele, ő pedig ütlegelni kezdett. Azon az éjszakán odakint aludtam” – mesélte a lány.

A helyzet egyre rosszabbodott, a fiatal lány annyira félt, hogy megkérte egyik unokatestvérét, menjen át hozzá, hogy ne maradjon egyedül egyik férfival sem, de éjszakára neki is haza kellett mennie.

„Esténként kezdődött a terror. Simogatott, kényszerített, hogy érintsem meg, simogassam, hogy aludjak vele, nem normális dolgokat tett, nem is tudom elmondani. Ha visszautasítottam, megvert. Egy alkalommal annyira megütött, hogy elájultam. Azt mondta, ha elmondom valakinek, akkor megöl” – folytatta vallomását az áldozat.

Azt is elmondta, hogy apja egy alkalommal az unokatestvérének is ajánlatot tett, aki azonban ekkor hazaszaladt és elárulta a szüleinek. Együtt elmentek a nagyapjához és kérdőre vonták, de a férfi azt állította, hazugság az egész, lehet, hogy a lányuk valamit félreértett. „Ahogy nekem sem, nekik sem volt bizonyítékuk. De attól a pillanattól kezdve az unokatestvérem nem jött többé hozzánk” – mesélte a 18 éves lány.

Legutóbb szilveszter estére eljött hozzá a 15 éves húga, aki a szüleik válása után az anyjánál maradt. A nagyobbik testvér elmondása alapján az apjuk azon az estén berúgott, majd egy adott pillanatban levetkőzött és bevonult a fürdőbe, ahonnan kikiabált a vele élő lányának, hogy menjen utána és mossa meg a hátát és a fejét.

„Odamentem, hogy elmondjam, hagyjon nekünk békén, de ekkor újra megütött és arra kényszerített, hogy megérintsem. Hajnalban a testvéremmel fogtuk magunkat és elmenekültünk, kiálltunk stoppolni és elmentünk az édesanyánkhoz” – elevenítette fel a történteket a zaklatott lány.

Január 4-én tértek vissza Kisősibe, ám ekkor is azért, hogy feljelentést tegyenek a rendőrségen. A panaszt azonban a rendőrségen csak két nap múlva iktatták, akkorra odahívták a lányok apját és nagyapját is, akik végig mindent tagadtak. A két férfi szerint a lány csak kitalálta az egészet. „Nem igaz. Nincsen semmilyen bizonyíték” – mondta röviden a nagyapa az alesdonline.ro helyi hírportál riporterének.

Miközben az apa és a nagyapa ártatlannak vallotta megát és azt állítják, a nyomozást le fogják zárni, telefonon, szöveges üzenetben és közös ismerősökön keresztül is arra próbálták rávenni a lányt, hogy vonja vissza a feljelentését.

(Címlapképi illusztráció: Pixabay)

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?