Elveszhet a Brassó-Segesvár vasútvonal korszerűsítésére kapott uniós pénz, addig piszmogtak

Románia elveszítheti a Brassó-Segesvár vasútvonal korszerűsítésére kapott 300 millió eurós uniós támogatást, mert az elmúlt hét évben nem haladtak a munkálatok – jelentette ki kedden Strasbourgban Adina Vălean.

A közlekedési biztos a román újságírók számára tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy Románia az előző uniós költségvetési ciklusban pályázta meg ezt a pénzt az Európai Összekapcsolódási Eszköz keretében. Szerinte most a kormány választás előtt áll: vagy elismeri, hogy a Brassó-Segesvár vasútvonalon nem haladtak a korszerűsítési munkálatok, vagy legalább részben elvégeztetik a munkát, hogy ne vesszen el teljesen az összeg.Fotó: Facebook/Pro InfrastructuraVălean megjegyezte, volt arra precedens, hogy az Európai Bizottság elnézte az Európai Összekapcsolódási Eszköz keretében finanszírozott infrastrukturális beruházások késlekedését, de „Románia esetében már nem lehet hosszabbítani”.

Mindazonáltal az uniós biztos dicséretesnek nevezte, hogy Románia az ország számára elkülönített kereten felüli összeghez, 763 millió euróhoz jutott hozzá az Európai Összekapcsolódási Eszköz általános költségvetéséből.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?