Eltévedt három gombászó a Bucsinon, a csendőrök órákig keresték őket

Órákon át kerestek három gombászót Hargita megyében, akik eltévedtek a hegyekben péntek este. A csendőrség munkatársai az éjszaka folyamán, szombatra virradóra akadtak rájuk.  

A Hargita Megyei Csendőrség tájékoztatása szerint a 112-es segélyhívó számon egy férfi tett bejelentést arról, hogy az erdőben van két társával, nem ismerik fel a helyszínt, és nem tudják, miként jussanak vissza az autójukhoz, egyikük pedig nagyon kimerült.

A három férfi a Bucsin-tetőről indult el gombát keresni, és eltévedtek, nem vették észre, hogy letértek az általuk ismert ösvényről. A bejelentés után öt gyergyószentmiklósi csendőr indult a keresésükre, akiket parajdi és gyergyóalfalvi önkéntesek is elkísértek.

A csendőröknek nagy segítségére volt az egyik parajdi önkéntes terepjárója, mivel a hatóságiak Dacia Duster márkájú autójával nem tudtak volna elindulni az erdei úton. Miközben keresték az eltévedt férfiakat, befutott egy segélyhívás Felsősófalváról is, miszerint három férfi péntek délelőtt elindult gombászni, és azóta sem tértek haza. Mint kiderült, ugyanazokról a személyekről volt szó, akiket a csendőrök már kerestek.Fotó: Hargita Megyei Csendőrség

Három órányi keresés után, a GPS-koordinátáknak köszönhetően, amelyet segélykérő eltévedt férfitől kaptak, megtalálták a három, 49 és 52 év közötti férfit, akik közül ketten székelyudvarhelyiek, egyikük pedig parajdi. Amikor megtalálták őket, körülbelül nyolc kilométeres távolságra voltak a 13B jelzésű országúttól, és mintegy három kilométerre a saját autójuktól, amelyet az erdei úton hagytak hátra. A férfiak egy sűrű erdős részre tévedtek be, ahol köztudottan sok veszélyes vadállat jár.

Annak ellenére, hogy az egyik gombászó fizikailag kimerült, nem igényeltek orvosi ellátást, és egy órával az után, hogy visszataláltak az autójukhoz, biztonságban hazaindultak.

Kapcsolódók

Kimaradt?