Először szerveznek kiberbiztonsági gyakorlatot

Az energiaügyi minisztérium hétfőn a Parlamentben több szervezettel együttműködve Románia első, a kiberbiztonságnak szentelt eseményét szervezni meg. Céljuk felmérni, mennyire védett az energetikai szektor számítógépes rendszere egy esetleges támadással szemben. 

Kiberbiztonsági gyakorlatot szervez az energiaügyi minisztérium hétfőn, írja az Agerpres. Az intézmény szerint ennek célja, hogy megállapítsák az energetikai vállalatok felkészültségi szintjét az esetleges kibertámadásokkal szemben.

Illusztráció | Fotó forrása: Pexels„A gyakorlaton tapasztaltak alapján kockázatértékelésre kerül sor, és az eredmények függvényében határozzák meg a SOC/SIRT [biztonsági műveleti központ/ biztonsági incidensekre reagáló csoport – szerk.] felállításának szükségességét, illetve a kiberbiztonsággal kapcsolatos áruk és szolgáltatások beszerzési terveit” – jegyzi meg a forrás. A rendezvényt Sebastian Burduja energiaügyi miniszter, Bogdan Ivan kutatási, innovációs és digitalizációs miniszter, valamint Dan Cîmpean, a Nemzeti Kiberbiztonsági Igazgatóság (DNSC) vezetője nyitja meg.

A kibertámadás olyan kísérlet, amely során jogosulatlan hozzáférést próbálnak meg szerezni a számítógépes rendszerekhez, és adatokat lopnak el, módosítanak vagy semmisítenek meg. A kibertámadások célja, hogy egy vállalati vagy személyiszámítógép-rendszeren belül feltörjék a fontos dokumentumokat és rendszereket, illetve átvegyék felettük a felügyeletet vagy hozzájuk férjenek. A kibertámadásokat egyének vagy szervezetek indítják politikai, bűnügyi vagy személyes szándékaik szerint a titkosított információk megszerzése vagy megsemmisítése céljából. Forrás: microsoft.com

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?