Eldőlt: külön-külön indul a bukaresti főpolgármesterségért a PSD és a PNL

Felbontja a bukaresti főpolgármesteri tisztségre szóló választási koalícióját  a két kormányzó párt. A döntés azután született, hogy Cîrstoiu doktor 6 órás tárgyalás után közölte velük, hogy ő a győztes, és a döntés az övé. Cîrstoiu éjfél körül távozott a kormánytól.

A PSD és a PNL vezetői hétfőn 10 órakor kezdték el megbeszélést, melyhez délután csatlakozott Cătălin Cîrstoiu közös főpolgármesterjelölt is. Mintegy hat órányi tárgyalást követően az orvos-jelölt távozott az ülésről és azt mondta, a döntést ő hozta meg. Ekkor még a koalíciós pártok folytatták az egyezkedést, mely éjszaka egy óra körül ért véget.

Cîrstoiu kijelentette, ő győztes típus, majd távozott a koalíciós megbeszélésről | Fotó: Agerpres

Marcel Ciolacu PSD-elnök szombaton, Cătălin Cîrstoiu sajtótájékoztatója után azt mondta, hogy egy másik jelölt „szóba sem jöhet”, és a koalíciónak csak egy jelöltje lesz.

A PSD-PNL koalíció azonban nem sokkal éjfél után úgy döntött, hogy lemondanak Dr. Cîrstoiu jelöléséről, és külön jelöltekkel indulnak, mégpedig Gabriela Firea a PSD és Sebastian Burduja a PNL részéről, hogy maximalizálják a két párt választói számát, mondták a HotNews.ro-nak koalíciós források.

A két jelölt nem fogja egymást támadni a kampányban, hanem konstruktív kampányt folytat majd a Bukarestre vonatkozó megoldásokról – mondták ugyanezek a források.

Az kerületekben a jelöltek továbbra is közösek maradnak, akárcsak a helyi tanácsi listák.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?