banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Egyre több Maros megyei diák fertőződik meg koronavírussal

A Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság legutóbbi tájékoztatása szerint az elmúlt héten több tucat Maros megyei diák fertőződött meg koronavírussal.

Ennek ellenére a megyében egyetlen osztály sem tart online órákat, mivel az új oktatási és egészségügyi miniszteri rendelet kimondja, hogy egy osztálynak csak akkor kell áttérnie online oktatásra, ha egy hét alatt a csoportban három fertőzéses esetet regisztrálnak. Emellett az oktatási intézmények működésénél már nem a tanárok oltottsági arányát veszik figyelembe, hanem a kórházakban (beleértve az intenzív osztályokat is) a Covid-betegek által elfoglalt ágyak számát. Jelenleg a Maros megyei egészségügyi intézmények ágykihasználtsága a teljes ágykapacitás 15 százalékát teszi ki.

„Az elmúlt hétvégén hatvanhat Maros megyei tanuló fertőzését regisztrálták az egészségügyi hatóságok, de növekvőben van megyeszerte az iskolák alkalmazottainak körében is az igazolt fertőzések száma” – tájékoztatott Camelia Irimie-Matei, a Maros Megyei Tanfelügyelőség szóvivője. Hozzátette, a megyei közegészségügyi igazgatóság által közölt információk szerint a múlt héten húsz tanügyi alkalmazott fertőzését regisztrálták, ugyanakkor a tanfelügyelőség adatai szerint a dogozók 73,64 százaléka be van oltva koronavírus ellen.Illusztráció | Fotó: AdobeStock

Az elmúlt időszakban több mint kétezer Maros megyei kiskorút oltottak be megyeszerte, az adatok azonban az elmúlt két hétben lényegesen nem változtak. Ennek javítása érdekében a megyei egészségügyi hatóságok új oltási kampányra készülnek megyeszerte, annál is inkább, mert az egészségügyi minisztérium illetékesei bejelentették, hogy január 26-án megkezdődik az 5 és 12 év közötti gyermekek oltása.

A Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság legutóbbi tájékoztatása szerint a megyében jelenleg 121 koronavírussal fertőzött személyt ápolnak kórházban, 743 koronavírus-fertőzött otthoni elkülönítésben van, 545 fő pedig házi karanténban. A megye fertőzöttségi aránya még 3 ezrelék alatt van.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?