FRISSÍTVE - Pár nap alatt több tucat iskola kerülhetett piros besorolás alá

FRISSÍTVE: Míg tanévkezdéskor 263 tanintézmény volt zárva, csütörtökre ez a szám 300-ra nőtt. A gond viszont az, hogy a szeptember 13-án és 17-én közölt tanintézmények száma nem egyezik meg. FRISSÍTÉS: A pénteki adatokban már 312 olyan oktatási intézmény van az országban a szaktárca szerint, ahol kizárólag online oktatás zajlik. 

A megyei tanfelügyelőségek által közölt adatokra hivatkozva a tanügyminisztérium csütörtökön közölte: az ország 300 oktatási intézményében a piros forgatókönyv szerint, azaz online zajlik a tanítás, 4375 tanintézetben a sárga forgatókönyvet alkalmazzák, azaz hibrid oktatás folyik, 12 981 intézményben pedig a zöld forgatókönyv szerint zajlik a tevékenység. 

Buletin Informativ: dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (septembrie...

Posted by Ministerul Educației și Cercetării-România on Thursday, 17 September 2020

A hétfői iskolakezdést megelőző napon ismertetett adatok szerint szeptember 14-én 12 423 tanintézmény szervezte meg az oktatást a zöld forgatókönyv szerint, 4915 a sárga forgatókönyv szerint és 263 tanintézmény kapott piros besorolást. 

A gond viszont az, hogy a szeptember 13-án és 17-én közölt tanintézmények száma nem egyezik meg. Ha a számokat összeadjuk, a tanévkezdés előtt 17 601, csütörtökön pedig 17 656 oktatási intézményről érkezett jelentés. 

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.

FRISSÍTÉS: A pénteki adatokban már 312 olyan oktatási intézmény van az országban a szaktárca szerint, ahol kizárólag online oktatás zajlik. A tanügyminisztérium pénteken közölte: országszerte jelenleg 12 953 tanintézmény a zöld forgatókönyv szerint, 4 391 a sárga és 312 a piros forgatókönyv szerint szervezi meg a tanítást. 

Ezúttal következetes volt a szaktárca: mind a csütörtöki, mind a pénteki jelentésben 17 656 oktatási intézményről jelentett. A minisztérium közleménye leszögezi, az alkalmazandó forgatókönyvről szóló határozatokat hetente frissítik az illetékes hatóságok, illetve valahányszor szükség mutatkozik erre.

(Címlapi illusztráció forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?