Háromszéken túllépte az ezret a koronavírusos fertőzöttek száma

Kovászna megyében meghaladta az ezret a járvány kitörése óta koronavírussal megfertőződöttek száma.

A Kovászna megyei prefektúra csütörtöki jelentése szerint 24 óra alatt 28 személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel a járvány kitörése óta megfertőződtek száma átlépte az ezret. A kormányhivatal közlése szerint március óta összesen 1017 háromszéki fertőződött meg koronavírussal, 744-et gyógyultnak nyilvánítottak és 29 beteg elhunyt.

Az elmúlt héten Sepsiszentgyörgyön megnövekedett és Kézdivásárhelyen csökkent a fertőzöttek száma így ezekben a városokban változik a tanintézmények besorolása. Sepsiszentgyörgyön jövő héttől a sárga forgatókönyv szerint folytatódik a tanítás, ami azt jelenti, hogy csak az óvodások, elemi osztályos kisdiákok, illetve a végzős osztályok vagyis az ötödikesek, nyolcadikosok és tizenkettedikesek mennek be mind az iskolába, a többi évfolyamon hibrid oktatás lesz vagyis az osztály fele bejár iskolába a másik fele interneten követi a tanórát. Kivéve a Mikes Kelemen Líceumot amely vörös besorolású, azaz minden diák távoktatásban folytatja.

Ezzel szemben Kézdivásárhely kikerül az eddigi sárga besorolásból és jövő héten zöld forgatókönyv szerint folytathatják, vagyis hagyományos oktatásban tanulnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?